Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ansvariga chefer berättar mer om satsningen. Foto: TT/SVT

Barn med NPF-diagnoser i centrum i ny satsning

Uppdaterad
Publicerad

I november inviger Region Värmland en helt ny centrumbildning, där det är tänkt att samla insatser för små barn med neuropsykiatriska funktionshinder.

Från och med november kommer barn i åldrarna 0-6 år med neuropsykiatriska och utvecklingsrelaterade problem ha en vårdmottagning att vända sig till. En, där det finns allt från läkare och sjuksköterskor till fysioterapeuter, psykologer och logopeder. En, istället för en rad olika mottagningar.

– Vi ser ett stort värde av att samla allt på ett ställe, och istället för att barnen ska besöka olika mottagningar ska kompetensen som barnen behöver finnas på en plats, säger Anki Nordmarker, verksamhetschef på BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Verksamheter ska samarbeta

BUP är en del av den nya centrumbildningen CTI – Centrum för tidiga insatser (CTI). Tanken är att barn- och ungdomspsykiatrin där ska samarbeta med verksamheter som habilitering, syn och hjälpmedel samt familjehälsan.

Genom att arbeta tillsammans på en och samma plats hoppas man bättre kunna sätta barnet och barnets behov i centrum.

Hör ansvariga chefer berätta mer om den nya satsningen i klippet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer