Se vilka nyheter som kommer i klippet ovan. Foto: SVT

Båtbussen reparerad – snart i trafik igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är båtbussen som gick på grund förra veckan reparerad och det går att ta båtbuss mellan Karlstad och Kristinehamn igen från och med i morgon. Då drar båtbusstrafiken på linje 95 och 96 mellan Kristinehamn, Hammarö och Karlstad igång igen.

Det var förra lördagen, den 6 juli som den båt som trafikerar linjen gick på grund och skadade en propeller, vilket gjorde att Karlstadsbuss av komfort- och säkerhetsskäl valde att ställa in trafiken på linjen. Rutten kunde inte enligt Karlstadsbuss inte trafikeras av en mindre ersättningsbåt. Men nu är båten lagad, testkörd och därmed klar för trafik igen.

– Vi är glada att kunna starta upp trafiken igen med så pass kort varsel. För att kompensera för förlorad trafik förlänger vi trafikeringsperioden för de båda linjerna. De kommer därmed att köras till och med 11 augusti istället för den 4 augusti, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.