Djurgårdens Linus Johansson har skrivit på för Färjestad. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Linus Johansson till FBK

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdsspelaren Linus Johansson, 25, har skrivit på för Färjestad. Det bekräftades på tisdagseftermiddagen.

Det har under en tid spekulerats vilt kring att centern från Djurgården skulle vara klar för en Värmlandsflytt och nu har ryktet visat sig stämma. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och klart.

– Färjestad har under de senaste åren spelat en riktigt rolig ishockey med mycket fart, skicklighet och många mål. Jag tror att det spelsättet kommer att passa mig, säger Linus Johansson på Färjestads hemsida.

Färjestad BK

Och nu väntar alltså en flytt till Karlstad för centern.

– Jag har väl egentligen aldrig sett mig som en storstadsmänniska, även om jag är en liten kameleont på det viset. Ibland vill jag kunna köra fram bilen direkt till bostaden medan det vid andra tillfällen finns ett sug efter att sätta sig på tunnelbanan och åka in och kolla i tusen butiker. Men vad jag har hört av Alex (Johansson, lagkapten) så är det en fin stad, säger Linus Johansson.

Sportchefen Peter Jakobsson är nöjd.

– Ohyggligt spännande nyförvärv. En riktigt rejäl center som drev sitt lag väldigt hårt under säsongen. Kommer till Karlstad för att ta nästa kliv och för att bli landslagsspelare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad BK

Mer i ämnet