Beslutet klubbat

Uppdaterad
Publicerad

Värmlandstrafiks styrelse beslutade på måndageftermiddagen att genomföra den omdebatterade nedläggningen av 15 tågstopp längs Värmlands- och Fryksdalsbanorna.

Beslutet att lägga ner de 15 stationerna var inte enigt. Den nye ordföranden Per-Inge Lidén (MP) yrkade på att stationerna skulle bevaras men röstades ner.

-Jag blev nedröstad, men jag kommer självklart att verka för det beslut som majoriteten tagit, säger Per-Inge Lidén (MP).

Tågstopp i Värmland

Nedläggningen kommer dock att genomföras något senare än planerat. Avvecklingen inleds först 2015 och kommer sedan att ske successivt.

I och med att det blir 15 tågstopp som läggs ned istället för de 17 som det gällde i grundförslaget räddas tågstoppen i Fagerås och Öjervik kvar. Anledningen till det är att man anser att det vid de stationerna finns en potential att locka fler resenärer.

-Målsättningen är att få ner restiden på Fryksdalsbanan mellan Torsby och Karlstad med 20 minuter, från 1:30 till 1:10, men det kräver investeringar av Trafikverket, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågstopp i Värmland

Mer i ämnet