Foto: TT

Bevattningsförbud i Kristinehamn och Töcksfors

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag råder det bevattningsförbud för Kristinehamn kommun och Töcksfors tätort.

Bevattningsförbudet i Krisitnehamn beror på att en stor vattenledningen grävts av och att man nu använder en tillfällig vattenledning som inte kan hålla samma tryck. Kommunen vädjar därför till alla att undvika onödig vattenanvändning. Detta gäller även ytterområden som är kopplade till det kommunala vattennätet.

Tillfälligt bevattningsförbud gäller även i Töcksfors tätort, då det där just nu förbrukas mer kommunalt vatten än vad som kan produceras. Bevattningsförbudet gäller samtliga som är anslutna till kommunalt vatten från och med idag den 24 maj till och med den 10 juni.

Bevattningsförbudet innebär också att man inte får fylla sin pool med kommunalt dricksvatten eller tvätta bilen med vattenslang eller högtryckstvätt. Vattnet ska istället i första hand användas till dricksvatten, matlagning och hygien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.