Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så gör du för att nyttja de utökade öppettiderna i Säffle. Annika Wahlström, bibliotekarie och Maria Persson, bibliotekschef, visar hur. Foto: Elin Johansson/SVT

Biblioteket i Säffle utökar sina öppettider med Meröppet

Uppdaterad
Publicerad

Biblioteket i Säffle har utökat sina öppettider. Nu går att besöka biblioteket när det passar en själv bäst.

– Det är många som kommer hit och studerar eller läser tidningen. Personer kommer hit för att mötas också, säger Maria Persson, bibliotekschef.

Sedan slutet av januari går det att nyttja biblioteket i Säffle även när ingen personal finns på plats. Den riktigt boktörstande kan alltså besöka biblioteket både under förmiddagar, sena kvällar och helger tack vare konceptet Meröppet.

– Det har varit ett jättestort intresse för att ansluta sig till Meröppet. Vi har ungefär 15 till 30 personer varje dag som är inne. Det har varit uppskattat, säger Maria Persson.

Trogen besökare

Chri Rabén Rittnor har besökt biblioteket nästan varje dag, både när det är bemannat och obemannat.

– Jag läser tidningarna när jag är här. Jag börjar med dagstidningarna, ekonomitidningen och sedan lokaltidningen. Det tar sin tid att läsa alla olika tidningar, säger Chri Rabén Rittnor.

Vad tycker du om konceptet?

– Jag tycker det är fantastiskt att man kan göra så här. Det är att lita på folk, säger Chri Rabén Rittnor.

Skriva på avtal

För att få behörighet behöver man besöka biblioteket för att registrera sig. Man behöver vara över 18 år och skriva på ett avtal för att bli ”Meröppet-låntagare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.