• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Biskop Sören Dalevi leder SVT-klassiker i advent Foto: Johannes Söderberg/SVT

Biskop Sören Dalevi leder SVT-klassiker i advent

Uppdaterad
Publicerad

Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, leder två avsnitt av helgmålsringning i SVT under advent och det gör han från sin födelseort Björneborg.

– I år är det extra angeläget med samlingspunkter som SVT:s Helgmålsringning. När vi inte kan mötas i våra kyrkor är det bra att det finns alternativ, och det är roligt att ge hela svenska folket möjlighet att komma med mig till Björneborg, säger Sören Dalevi.

Avsnitten är inspelade i Björneborg tidigare i höst. Det första sänds i dag, lördag, och nästa den 12 december inför tredje advent. Helgmålsringningen som sänds varje lördag klockan 17.50 i SVT firar i år 50 år.

– Helgmålsringning är en verklig tv-klassiker. Det är ärofyllt och roligt att få vara med, och jag hoppas att programmen kommer att ge människor något tänkvärt och hoppfullt i dessa mörka tider, säger biskopen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer