Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per-Samuel Nissel (M) om läget i kommunfullmäktige. Foto: SVT

Blågröna styret överklagar inte

Uppdaterad
Publicerad

Det blågröna styret kommer inte att förorda att den dom som föll i förvaltningsrätten den 8 april gällande genomförandeavtalet för Muminvärlden på Skutberget överklagas.

- Det finns ingen majoritet för Muminparken i kommunfullmäktige längre, vilket gör det svårt att motivera en överklagan, säger Per-Samuel Nisser (M).

Sagovärlden hade, enligt det blågröna styret, kunnat bli ett fint besöksmål för barnfamiljer och varit positivt för besöksnäringen inte bara i Karlstad, utan i hela Värmland.

– Det har varit en lång process och mycket känslor, så det känns lite underligt att det nu troligtvis är över, säger Monika Bubbholz (MP).

”Förstås beklagligt”

Muminvärldens vd Timi Lohikoski bemöter beskedet:

– Det är förstås beklagligt att processen drar ut på tiden. Ett avtal är möjligt att göra om, men det är förstås oroväckande om det politiska stödet inte längre finns.

Kommun skriver också i ett pressmeddelande att det hade varit ett välkommet tillskott efter pandemins framfart och inte minst hade det inneburit arbetstillfällen för ungdomar.

-Just planerna på en muminpark är väl körda nu. Därför är det viktigt att nu gå vidare och försöka hitta andra etableringar, säger Niklas Wikström (L)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet