Monika Bubholz (MP) och Per-Samuel Nisser (M) kommenterar Socialdemokraternas ställningstagande. Foto: Karlstads kommun

Bubholz (MP) om socialdemokraternas ställningstagande

Uppdaterad
Publicerad

Efter förvaltningsrättens dom har styrelsen för Karlstads största parti, Socialdemokraterna, bestämt att inte delta i beslut som rör en etablering av Muminvärlden på Skutberget. Detta innebär att Socialdemokraterna kommer att lägga ned sina röster om kommunstyrelsen tar upp frågan om ett överklagande av domen.

– Det här påverkar så klart men vi vet inte hur, vi har inte landat i hur vi går vidare, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).

Enligt Bubholz pågår det diskussioner inom det blågröna styret i Karlstad om hur socialdemokraternas ställningstagande påverkar processen framledes men också om huruvida kommunen ska överklaga förvaltningsrättens dom eller inte.

– Vi har inte pratat färdigt om det, säger Bubholz.

Inte heller inom det egna partiet, Miljöpartiet, har de kommit fram till något beslut efter förvaltningsrättens dom, enligt henne.

– Vi ska diskutera vidare hur vi gör.

”S svajar i frågan”

Moderaternas Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, vill heller inte gå händelserna i förväg gällande en överklagan men konstaterar också:

– Det är uppenbart att S svajar i den här frågan nu och det tycks råda splittring hos dem. Men gällande överklagan får vi diskutera vidare hur vi ska göra, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer