Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanne Buhrkall Nilsson var på samrådsmötet för vindkraftsparken och protesterade. Hör henne berätta varför i klippet. Foto: SVT

Boende vid planerade vindkraftsbygget: ”Vi kan inte bo kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Hanne Buhrkall Nilsson flyttade till trakterna av Segmon för naturen, tystnaden och lugnet. Under Fortums samrådsmöte i Grums var hon en av dem som var på plats för att visa sitt missnöje med vindkraftsplanerna.

– Jag har haft väldigt mycket ångest över det här för om de bygger flyttar jag och vem vill köpa vårt hus då, nära en vindkraftspark.

Hans Karlsson bor tvärs över sjön från det planerade bygget och vill inte byta sin skogsutsikt mot 300 meter höga vindkraftsverk.

– Vi som bor på Snickeribacken flyttade alla in i kommunen utifrån. Kommunen måste få en inflyttning och då är det viktigt att man bevarar kulturbebyggelsen som den är nu i Borgvik.  

Hör några av de boende i området berätta varför de inte vill se något vindkraftsbygge på den planerade platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.