Föreningen har bland annat monterat solpaneler på taket till fastigheten. Här visas de upp av Torbjörn Malmeström. Foto: SVT arkiv

Bostadsrättsförening får pris

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsrättsföreningen Hamngatan 32 får pris av Karlstads kommun.

I kväll delades det nya priset, Årets miljö- och klimatinnovationspris, ut för första gången. Det är för att uppmärksamma kreativa lösningar som minskar utsläppen av växthusgaser som priset delas ut till personer, föreningar, företag eller andra organisationer i kommunen.

Det första priset gick till Bostadsrättsföreningen Hamngatan 32 i Karlstad. SVT Nyheter Värmland berättade för två veckor sedan om att föreningen har satt upp nästan 460 kvadratmeter solpanel på fastigheten.

– Vi blev glatt överraskade av att kommunen uppmärksammade oss. Förmodligen bidrog reportaget i SVT, säger föreningens ordförande Torbjörn Malmeström.

Bostadsrättsföreningen delar priset, som totalt är på 30 000 kronor, med Löfbergs Lila som uppmärksammas för sina bikupor på taket till kafferosteriet.

Priset finansieras av kommunens klimatkonto och det delades ut på torsdagens kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer