Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Värmland har ett väl utbyggt nät med laddstationer för elbilar. Foto: SVT

Bra möjligheter till elbilsladdning i Värmland

Publicerad

Det finns allt fler laddbara bilar ute på vägarna och när sommarsemestern nu kanske måste göras på hemmaplan ökar behovet av att kunna ladda sin elbil under resan.

Laddstationsnätet är förhållandevis väl utbyggt i länet och det finns nu publika laddstationer eller snabbladdningsstationer i de allra flesta värmländska kommuner.

Bäst utbyggt är stationerna i de västra delarna av länet som får mycket besök från normännen. Däremot är utbyggnaden sämre i de östra delarna av länet.

Hagfors saknar publik laddstation

I Hagfors finns det ingen publik laddstation, vilket gör att kommunen kan gå miste om besökare som är på genomresa.

– Om jag stannar och snabbladdar för en hundring betyder det att jag stannar på platsen i minst 40 minuter, då kommer jag garanterat göra minst ett besök på cafe. Om jag är ute på en längre tur med hela familjen kommer vi sannolikt att spendera mer pengar där vi stannar till, säger Daniel Kullander, sakkunnig vid intresseorganisationen Power Circle.

Intresse från näringslivet

Enligt kommunalrådet Jens Fisher finns det ett intresse från näringlivet om att installera en laddstation i kommunen och man har startat ett arbete med att utreda om den möjligheten finns.

– Vår förhoppning är att kunna ta vid det här arbetet så snabbt möjligheten ges, säger Jens Fischer (OR), kommunalråd i Hagfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer