Brandmän nobbade möte med räddningschef

Uppdaterad
Publicerad

Konflikterna inom räddningstjänsten i Torsby fortsätter. I går torsdag kallade räddningschefen Pär Maltesson till en arbetsplatsträff för brandmännen i Sysslebäck – ett möte som fick ställas in eftersom ingen kom.

Det var i går torsdag som Pär Maltesson kallade till mötet för att få igång en dialog, vilket Värmlands folkblad var först med att berätta om. Pär Maltesson ser allvarligt på att de inte dök upp.

– Det är tråkigt. Det är dåligt att inte ställa upp. Dessutom blir det arbetsvägran, säger han.

Räddningstjänsten i Torsby

Pär Maltesson vill inte gå in på vad brandmännens frånvaro kan få för konsekvenser. Han vet inte heller hur han ska gå vidare nu, mer än att försöka få till ett nytt möte.

Deltidsbrandmännen har länge efterlyst bland annat en bättre dialog med räddningschefen, men inför gårdagens möte var endast två befäl på plats för att upplysa Pär Maltesson om att ingen av brandmännen tänkte delta i mötet, skriver VF.

Vad gör du om de inte går med på att ha något möte?

–Jag vet inte. Jag har inget svar på det, säger Pär Maltesson.

Har du någon förståelse för att de inte vill prata nu?

– Nej, det har jag inte. De säger att de vill ha dialog, men när det är dags vill de inte det ändå.

”Tanken är god, men det är försent”

Tommy Engvall, arbetsledare i Stöllet, berättar att deltidsbrandmännen inte dök upp på mötet för att de inte känner att det går att samarbeta.

– Han har inte lyssnat på oss, så varför ska vi lyssna på honom?

Ni har ju efterlyst bättre kommunikation, är det inte bra att ha ett möte då?

– Tanken är god, men vi tycker det för är sent nu. Vi kan inte reparera detta med honom i ledningen. Det behövs nytt blod i ledningen, en nystart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Räddningstjänsten i Torsby

Mer i ämnet