Slutade som brandman – kan tänka sig börja igen

Uppdaterad
Publicerad

Deltidsbrandmannen Anna Andersson i Vitsand sade upp sig som en följd av konflikterna inom räddningstjänsten i Torsby. Nu kan hon tänka sig att jobba som brandman igen.

– Jag sade upp mig som en direkt konsekvens av konflikten inom räddningstjänsten, säger deltidsbrandmannen Anna Andersson.

Anna Andersson slutade sin tjänst den sista januari. Men efter dagens besked om att räddningschefen Pär Maltesson sagt upp sig kan hon tänka sig att börja jobba som brandman igen.

Räddningstjänsten i Torsby

– Såvitt jag vet är inte min tjänst tillsatt och nu kan jag tänka mig att komma tillbaka som deltidsbrandman.

Läs mer: Efter stridigheterna – räddningschefen säger upp sig

Räddningschefens avgång ser hon som ett måste för att få stabilitet i räddningstjänsten i Torsby igen.

– Det var bara bråk. Det tar på energin. Efter två år av konflikter var det svårt att hitta en lösning, säger Anna Andersson och fortsätter:

– Det var därför jag sade upp mig. Nu tror jag det blir stilla inom räddningstjänsten en stund. Men med en ny, stark chef kommer det återgå till det normala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Räddningstjänsten i Torsby

Mer i ämnet