Degerforsspelare i omklädningsrummet Foto: SVT

Bredden ska lyfta Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

På söndag drar superettan i fotboll igång. Degerfors IF tippas bli ett av mittenlagen men siktar själva högre än så.

– Man vill ju alltid vara med och slåss om eventuellt avancemang upp till Allsvenskan så att vi vill gärna blanda sig i toppstriden, men vi vet också hur små marginaler det är i den här serien så det gäller att vara ödmjuk och jobba med en match i taget, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Förutom några tunga spelartapp inför årets säsong, däribland Kevin Wright som lämnat för Örebro, så ser det väldigt lovande ut menar Stefan Jacobsson. Enligt honom är årets trupp den mest konkurrenskraftiga på flera år. En stror bredd med flera spelare på varje position.

– Det blir angenäma problem att ta ut en startelva.

Degerfors IF

Oliver Ekroth skadad

De första matcherna i serien kommer man dock att få klara sig utan en av nyckelspelarna i försvaret då Oliver Ekroth drabbats av en bristning i låret.

Söndagens premiärmatch spelas borta mot nykomlingarna Syrianska i Södertälje.

– En rolig match. Skönt att det drar igång äntligen och vi är verkligen väldigt taggade så att det ska bli kul, säger mittfältaren Christos Gravius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet