Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man var lite nervös, kan jag säga”, säger räddningsledaren Johan Westh. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Buss med 40 ungdomar i olycka på E45 i Stöllet

Uppdaterad
Publicerad

En buss med ett 40-tal ungdomar ombord välte på E45 i närheten av Stöllet i norra Värmland på söndagsförmiddagen. Flera personer skadades.

Bussen var på väg från Lima, i Malung-Sälens kommun, till Göteborg. Mellan åtta och tio personer vara lindrigt skadade, enligt polisen. Två personer fördes till sjukhus med ambulanshelikopter varav den ena bedömdes vara allvarligt skadad.

– Det har varit ganska rörigt på plats, men ingen är fastklämd under bussen, sa Johan Westh, räddningsledare från räddningstjänsten i Torsby, under inledningen av räddningsinsatsen.

De lindrigt skadade ungdomarna togs initialt om hand på en restaurang som ligger invid vägen. Under eftermiddagen fördes de till Torsby sjukhus, enligt ett pressmeddelande från Region Värmland.

Totalt var tre bussar med ungdomar tillhörande kyrkliga församlingar på väg hem från ett nyårsläger i Lima, när en av bussarna halkade av vägen och hamnade på sidan.

– Det är väldigt allvarligt när man lägger en buss på sidan så. Det kunde gått ännu värre, säger Östen Hallenbert ägaren och vd:n för Vårgårdabuss, bussbolaget som körde bussarna.

Bromsade – hände ingenting

Enligt chauffören ska väglaget ha varit bra fram till den aktuella platsen, där det plötsligt blev väldigt halt och bussen körde då av vägen.

– Jag har pratat med chauffören, när han skulle bromsa så hände ingenting. Detta är en bra buss och en mycket erfaren chaufför, säger Östen Hallenbert som berättar att chauffören nu ska åka med de olycksdrabbade ungdomarna hem under eftermiddagen.

– Vi ska nu ta hand om chauffören och vi har pratat med församlingarna, säger Östen Hallenbert.

Här kan du se SVT:s direktsändning med räddningsledare på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.