Ungdomarna var på väg från Lima till Göteborg när olycka inträffade. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Equmeniakyrkan i Göteborg om bussolyckan i norra Värmland: ”Det är en stor chock”

Uppdaterad
Publicerad

Det var på vägen hem från ett nyårsläger på söndagen som Equmeniakyrkans församling från Göteborg välte med en av sina tre bussar. Två ungdomar uppgavs initialt vara allvarligt skadade.

– Det är många som är skärrade och det är en stor chock givetvis, säger George Olvik, kommunikationschef på Equmeniakyrkan.

Ungdomarna är mellan 13-15 år gamla och lägret är en återkommande tradition i församlingen. De var på väg hem från Lima i Malung-Sälens kommun när väglaget plötsligt ändrades och bussen körde av vägen i Torsby, i Värmland.

– Vi har ofta läger för våra ungdomar runtom i hela Sverige så det är inte ovanligt att vi åker buss. Men det här är en olycka som vi inte varit med om tidigare, säger George Olvik.

Kyrkan van att hantera kris

Ungdomarna fick värma sig på en närliggande restaurang och George Olvik säger att även om kyrkan är van vid att ta hand om människor i kris så är det något särskilt när det gäller ens egna ungdomar.

– Det är fantastiskt att se hur samhället sluter upp ändå, det är rörande. Torsby kommun fixade med ett kristeam som åkte till platsen och att restaurangen öppnade upp. Det är i kristider man ser det bästa i människor, säger George Olvik.

Utmaning att få hem alla

Samtliga ungdomar kördes till sjukhus för kontroll och därefter ska de åka hem med en ny buss men det kan enligt Olvik bli tufft.

– Ungdomarna är skärrade och att få alla att kliva på en ny buss efter det här kan bli en stor utmaning, säger George Olvik.

Kyrkan håller öppet för föräldrar och ungdomar ikväll och ett kristeam är inkopplat. Olvik säger att även Göteborgs stad erbjudit sig att bistå med krishjälp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.