Coronakrisen har slagit hårt mot butiksägaren Ulrika Boström. Intäkterna har minskat med 90 procent och trots att hon fått hyran halverad, har hon fortfarande inte råd att ta ut någon lön till sig själv. Foto: SVT

Butiksägaren Ulrika kan inte ta ut någon lön

Publicerad

Folk vågar sig inte längre in i butikerna och för Ulrika Boström, som driver en klädbutik i centrala Karlstad, har intäkterna minskat med nästan 90 procent. Trots att hon fått hyran halverad och leverantörerna skjuter upp flera betalningar, kan hon inte längre plocka ut någon lön.

Permitterad personal, kortare öppettider och speciallösningar för personer i riskgrupp har inte hjälpt. Ulrika Boström är glad att hennes man har kvar sitt jobb, så de åtminstone får privatekonomin att gå ihop.

Men hon tänker på det varje dag. Hur ska det gå?

Coronaviruset i Värmland

Hyresrabatten, som bidragit till att hennes hyresvärd halverat hyran, gäller bara juni ut och efter det kan hon bara hoppas att regeringen kommer med nya stöd.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet