– Idag blev det semla, men ibland blir det en smörgås. Det beror på vilken tid på dagen man är här, säger Glenn Jansson som berättar att han brukar fika på konditoriet minst en gång i veckan.
Oftare än så Charles Axén, en svenkamerikan som kom tillbaka till Sverige och Arvika år 2000 och gärna tar sig en kopp kaffe på konditori.
-Jag är här minst fem gånger i veckan. Det brukar bli en kopp kaffe och ett wienerbröd, berättar han.
Wienerbröd och andra riktigt traditionella bakverk är det som de allra flesta vill ha. I köket på Nordells står konditorn Therece Eriksson och gör Operatårtor som på löpande band.
Hon berättar att på Nordells gör man inte princesstårtor, utan Operatåror. Skillnaden mellan de tårtorna är att Operatåren inte har någon sylt mellan bottnarna, utan bara vaniljkräm, och grädde förstås...
Att cafékulturen skulle vara utdöende är något som delägaren till Nordells Veronika Eskilsson inte håller med om.
-Nej, här i Arvika är det tvärtom. Sedan vi tog över för drygt tio år sedan har har det blivit fler kunder år efter år.
Ung som gammal. Kunderna uppskattar att det mesta görs från grunden på det anrika konditoriet. Och kanske är det just det som behövs för att kunna konkurrera med de stora kafékedjorna som bland annat tagit över i Karlstad.