Hellberg släpper nytt

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadbördige musikern Mattias Hellberg är just nu ute i turné landet runt med sin fjärde soloskiva – vi mötte honom på snabbvisit på mammas gata.

Karlstadsbördige artisten Mattias Hellberg har gjort sig känd som en musikalisk slitvarg. Förutom att ha spelat med Nationalteatern, Hellacopters och nu senast Håkan Hellström. Men vid sidan av alla inhopp i olika konstellationer har Mattias alltid haft en solokarriär i sikte och nu släpper han sin fjärde soloskiva – Guri Molla.

Mattias Hellberg började spela i band när han var 14 år och i sommras fyllde 40.

Fredagsreportaget

– Jag är ju otroligt glad och stolt över att jag lever i den drömmen som jag hade när jag var sju-åtta år.  

Även om Mattias är nöjd med att kunna livnära sig på musiken, så finns det fortfarande drömmar kvar.

– Jag har inget alls emot att bli folklig men hur man blir det – det vet jag inte riktigt. Jag hoppas kunna spela runt om i landet på orter där inte så många andra spelar och bygga upp en publik på det sättet. Det gamla hederliga sättet som man gjorde förr innan internet och tv fanns.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fredagsreportaget

Mer i ämnet