Chef byts ut efter kritik

Uppdaterad
Publicerad

Efter skarp kritik lovar nu bolaget Work for you, som Arbetsförmedlingen i Karlstad anlitar för coachning av arbetslösa, en storsatsning för att höja kvalitén. Chefen har också bytts ut.

– Vi genomför ett intensivt internt kvalitetsarbete och jag som vd går ner på detaljnivå på alla våra 50 kontor, säger Rasmus Rossi, vd på Work for you.

Platschefen i Karlstad har bytts ut och Rasmus Rossi lovar att flera nya coacher ska anställas. För i dag klarar inte bolaget att följa det avtal det har med Arbetsförmedlingen.

– Vi rekryterar nu, det kommer att börja två nya coacher, säger han.

Vi har i Värmlandsnytt berättat om kritiken, bland annat från arbetslösa, mot den så kallade Jobbklubben som bolaget driver i Karlstad.

I dag träffade ledningen för Work for you Arbetsförmedlingen för att förklara sig.

Arbetsförmedlingen i Värmland betalade förra året 56 miljoner kronor för olika arbetsmarknadsåtgärder till externa bolag, bland annat för coachning av långtidsarbetslösa.

– Vi ställer kravet på Work for you att de ska följa det avtal vi har med dem när det gäller antalet coacher, säger Lena Hertzberg, chef på Arbetsförmedlingen i Karlstad.

Arbetsförmedlingen följer också den satsning på bättre kvalité som bolaget lovar.

– Det är saker vi kommer att följa upp inom en och en halv månad, säger Lena Hertzberg.

Ett problem är att det inte finns några uppgifter på hur många av de arbetssökande som får jobb genom de privata jobbcoacherna som Arbetsförmedlingen anlitar.

– Vi har inte möjligheterna att se hur det är på varje enskild ort, säger Lena Hertzberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet