Christer Markusson blev mycket svårt sjuk i Covid-19. Foto: SVT

Christer överlevde covid-19 – var bland de svårast sjuka i landet

Uppdaterad
Publicerad

I nästan 50 dagar låg Hammaröbon Christer Markusson på Karolinskas Ecmo-avdelning inkopplad i en maskin som fungerade som hans hjärta och lunga. Själv tror han att han är en av de personer i Sverige som varit svårast sjuk i covid-19, och som överlevt.

Det är slutet av februari 2020 och sportlov. Christer Markusson och hans familj har åkt på en bussresa till Italien för att åka skidor. När de kommit hem från resan blir några medresenärer sjuka och testar positivt för covid-19.

Ett par dagar senare får Christer symptom, hög feber. Christer blir intagen på observation på Centralsjukhuset i Karlstad, men får lämna sjukhuset efter ett dygn.

Coronapandemin

Månader utan att ses

Den höga febern kommer tillbaka efter ett par dagar och Christers sambo kör in honom till sjukhuset igen. Det ska dröja nästan tre månader tills de kan träffas igen.

I klippet hör du Christer Markusson och hans Sambo Carina Svärds berättelse .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet