Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Slottner (KD) i klippet. Foto: Eric Liljestrand/SVT

Civilministern testade VR på Nobelgymnasiet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Erik Slottner (KD) besökte Karlstad och Nobelgymnasiet under tisdagen. Dels för att se hur kommunen driver den digitala utvecklingen för att klara välfärdsuppdraget, dels för att se hur eleverna på fordons- och transportprogrammet använder sig av VR i sina studier.

Efter att civilminister Erik Slottner (KD) testade Nobelgymnasiets VR som eleverna på fordons- och transportprogrammet använder i sin utbildning var han positiv till en fortsatt användning av hjälpmedlet.

– Det var jättekul och otroligt lärorikt. VR-teknik är en jättemöjlighet med flera användningsområden. Förhoppningsvis kan vi lära oss mer av hjälpmedlet och se det användas mer i andra utbildningar också, säger han.

Eleverna positiva till VR

Men det är inte bara hos civilministern som hjälpmedlet är populärt. Eleverna som visade upp spelsessionen har redan fått använda VR ett tag och är enligt ministern mycket positiva till det.

– Dem jag har pratat med har sagt goda saker om VR. Utbildningen blir roligare och de påstår att tiden flyger förbi när de får studera på det här sättet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.