Butiken räknar med att hålla stängt i en vecka till att börja med. Foto: SVT

Coop Herrhagen stänger på grund av möss

Uppdaterad
Publicerad

Fastigheten har åtgärdats. Det har sanerats och kontrollerats. Men mössen är ändå inte borta – så nu kommer Coop Herrhagen i Karlstad att hålla stängt tills man fått bukt med de envisa gnagarna.

När mössen upptäcktes av personalen, främst inom butikens lagerytor, kontaktades Anticimex direkt och en rad åtgärder vidtogs. Nu väljer ansvariga för butiken att ändå stänga tillfälligt för att verkligen se till att alla möss är borta.

– Vi tar frågan på stort allvar och genom att hålla butiken stängd under en tid hoppas vi kunna lösa problemet. Vi beklagar våra kunder olägenheten för detta, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson i ett pressmeddelande.

Från Anticimex uppges att det verkar vara ovanligt gott om gnagare i år och att det är vanligt att det blir problem med möss i framför allt större offentliga lokaler.

Preliminärt öppningsdatum för butiken är fredagen 2:a oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.