– Vi ligger geografiskt där vi ligger och det är omöjligt för oss att få ihop laget på samma ställe, säger Milenko Vukcevic, tränare för Nordvärmlands FF. Se mer i klippet om hur coronapandemin slår mot klubben. Foto: SVT

Coronakrisen slår hårt mot Nordvärmlands FF

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen slår också mot fotbollen. Nordvärmlands FF, i division två, som väntar på besked om när och om serien kan starta, kan inte ens träna tillsammans på grund av coronahotet.

– Självklart har det ändrat mycket i planeringen. Det är bara att vänta och se tills vi får besked från Folkhälsomyndigheten, säger Milenko Vukcevic, tränare för Nordvärmlands FF.

Spelarna bor på flera olika orter i Värmland och nu tränar de på olika platser.

Coronaviruset i Värmland

– Vi ligger geografiskt där vi ligger och det är omöjligt för oss att få ihop laget på samma ställe, så nu finns hälften av laget i Karlstad och hälften i Sysslebäck, säger Milenko Vukcevic.

Tappar intänkter

Situationen slår också hårt mot klubbens ekonomi. Föreningen tappar intäkter på cirka 800 000 kronor – bland annat på grund av att sponsorer drar tillbaka sitt stöd.

– Det är det som drabbar oss mest när sponsorerna inte har resurser. Det sista man gör är nog att sponsra föreningar om man har det dåligt själv och kanske till och med avskedar personal, säger Torbjörn Persson, från Nordvärmlands FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet