Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fortsatt 50-gräns för allmänna sammankomster i Värmland Foto: SVT

Fortsatt 50-gräns för allmänna sammankomster i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

På grund av smittläget blir det ingen höjd publikgräns vid offentliga sammankomster till 300 personer, åtminstone inte i Värmland.  Det beslutade landshövdingen i Värmland under fredagen. I stället gäller fortsatt en begränsning på maximalt 50 personer.

– Det är viktigt att vi kraftsamlar för att begränsa Covid-19-pandemins framfart i Värmland. Jag noterar med stark oro en kraftig ökning av antalet fall i Värmland, säger landshövding Gerorg Andrén.

Smitskyddsläkare Ingemar Hallén utesluter inte att det kan komma fler restriktioner om ökningen av smittspridningen fortsätter.

– Situationen är allvarlig och vi ser att utvecklingen i Värmland går åt fel håll. Ytterst handlar det om att bidra till att hejda en ökad smittspridning och därigenom skydda personer som riskerar att bli allvarligt sjuka. Vi behöver säkra upp så att sjukvården har kapacitet att ta hand om dem som behöver vård, säger Ingemar Hallén, smittskyddsläkare i Region Värmland.

Landshövdingen säger att de följer utvecklingen noga.

– Vi är beredda att fatta ytterligare beslut, säger Georg Andrén.

Enligt  Ingemar Hallén är också testkapaciteten ansträngd, vilket medför längre tid för provsvar.

Beslutet gäller från den 1 november och november månad ut, men kan därefter förlängas utifrån hur smittspridningen utvecklas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet