Dansare intar Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Abundance betyder överflöd. I det här fallet blir det ett överflöd av dans när den internationella dansfestivalen kommer till Karlstad.

På torsdag drar den internationella dansfestivalen Abundance igång i Karlstad. Festivalen, som lockar närmare 60 dansare, koreografer och konstnärer från 16 länder, pågår i tre dagar – fram till och med lördag.

– Vi har skapat en halvtimmes föreställning som främst handlar om hur vi ska bete oss som män, och vi har utforskat gränserna för hur två män kan dela intimitet och fysisk närhet till varandra, säger Matan Levkowich som är dansare från Israel.

Den internationella dansfestivalen Abundance arrangeras för fjärde gången sedan 2004 av Dans i Värmland och Region Värmland.

– Vår ambition är att man ska hitta något för alla, så att man kan bli inspirerad, fashinerad, förundrad över vad dansens bredd kan vara, säger Marianne Eriksson på Dans i Värmland.

Nytt för i år är att allt kommer att vara gratis och öppet för alla som vill att beskåda. Förutom en rad dansföreställningar kommer det att bjudas på workshops, föreläsningar, site specifics, lunchdisco, dansfilm och happenings.

För att nå ut till en bred publik kommer det dansas på lite oväntade platser i centrum, dessutom i Domkyrkan och på Lerinmuseet. En av föreställningarna ges på två äldreboenden för de som inte kan ta sig in till centrum och för barnen blir det en alldeles egen föreställning.

Den internationella dansfestivalen Abundance arrangeras för fjärde gången sedan 2004 av Dans i Värmland och Region Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer