Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man hamnar lite i limbo” – i klippet berättar bygglovschefen Karin Manner om hur det troligtvis gått till när ritningen försvunnit. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Därför har ritningarna till bygglovet tappats bort: ”Beklagligt”

Publicerad

När Ebrahim Ebrahimi ville ha ut ritningarna för ett bygglov i lägenhetshuset han bor i – fick han höra att ritningarna inte fanns. Enligt kommunen kan det bero på en övergång från manuell till digital arkivering.

– När man skulle skanna in handlingarna, har det inte skett eller hamnat på fel ställe, säger Karin Manner, bygglovschef på Karlstads kommun.

På grund av att ritningen för bygglovet inte finns vet kommunen inte om det har gjorts på rätt eller fel sätt. Av samma skäl har stadsbyggnadsnämnden valt att inte besöka den berörda fastigheten.

Är det vanligt att ritningar tappas bort?

– Det är ingenting vi stöter på dagligen, det är oftast ritningar från 60- och 70-talet då vi stöter på problem, säger Karin Manner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.