Jennifer Nilsson och Robin Johansson trivs bra i sin hemmabygda husbil tillsammans med hunden Nero. Foto: SVT

Karlstadspar byggde om skåpbil till husbil inför semestern

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler hakar på trenden vanlife – en rullande livsstil. Jennifer Nilsson i Karlstad har tillsammans med sin sambo Robin Johansson byggt om en skåpbil till en husbil.

– Själva bygget i sig är inte så avancerat men det finns massor med inspiration, så det svåra är att få in allt på en liten yta, säger Jennifer.

Det var när Jennifer Nilsson köpte en skåpbil, för att få plats med alla sin saker när hon åker på hundtävlingar, som idén kom.

– Det var Robin som tyckte vi skulle bygga om den till en camper, hänga på trenden lite och ta en resa.

”Inte saknat något”

Det gjorde de. Tio tusen kronor, två veckors arbete och många idéer senare är den klar. Husbilen har en 115-centimeterssäng, ett litet kök, en hundsäng och en matplats. Premiärturen med husbilen på knappa två veckor gick till Norge. Lasten bestod av torrmat, en vattendunk, kläder och golden retriever-hunden Nero.

– Jag tycker det har fungerat bra, man har inte saknat något de här veckorna, säger Robin.

– Superhärligt och minimalistiskt, tillägger Jennifer.

Startade i surfkulturen

Vanlife-livet kommer från början från surfkulturen i USA och Australien. Nu har den blivit en trend, inte minst i sociala medier, som lockar allt fler att att skippa flyget och semestra på hjul.

– Det är ett jättecharmigt liv, varje morgon tänker man att det är så härligt för det är så enkelt, säger Jennifer Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.