Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu drar Västra Ämterviks IF igång cykelsäsongen i skidbacken utanför Sunne. Ett arrendeavtal med Fryksdalens sparbank är klart. Foto: Håkan Wikström

De drar igång cykelsäsong i Sunne: ”Klart med banken”

Uppdaterad
Publicerad

För nästan precis ett år sedan såg framtiden mörk ut för skidbacken i Finnfallet utanför Sunne. Men i vintras kunde backen hålla öppet tack vare Sunne Alpinklubb och Västra Ämterviks IF.

Och nu blir det även cykelsäsong i backen.

Magnus Hedlund, eldsjäl i Västra Ämterviks IF, både när det gäller snowboard och mountainbike, har jobbat hårt för arrendeavtalet med Fryksdalens Sparbank som sträcker sig in i september.

– Vi körde en dag i maj och då hade vi 160 cyklister. Så många har det aldrig varit, men kan vi få runt 25 som löser liftkort per dag så får vi ihop till strömmen.

Ski Sunne

Börjar med två helger

Hedlund och VÄIF går ut försiktigt. Man kommer att ha öppet två helger, sista helgen i juni och en helg i slutet på juli.

– Men vi kommer att ha öppet mer, avtalet är precis klart så vi har inte satt oss ned och bestämt datum än, vi kommer att meddela på sociala medier om fler datum.

I inslaget ovan ser du smakprov från banan och hör vad cyklisten Leon Bergsjö, som satsar mot cykelgymnasiet i Torsby, tycker om att backen är öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Sunne

Mer i ämnet