Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tommy Pedersen, stugägare vid Finnfallet, hoppas att skidanläggningen drivs vidare. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Tommy hoppas på Ski Sunne: ”Min stuga ingen bra affär”

Uppdaterad
Publicerad

Anbudstiden för konkursboendet gällande Ski Sunne gick ut vid midnatt natten mellan torsdag och fredag. Stugägaren Tommy Pedersen hoppas på fortsatt verksamhet i skidbacken.

– Att äga en stuga med ski in – ski out-läge i en anläggning som är nedlagd var inte planen.

2015 byggde Oslobon Tommy Pedersen och hans fru en stuga vid foten av Finnfallet.

– Det var ett fantastiskt läge för oss, 17 mil hemifrån, med året runt-verksamhet som lockade oss, perfekt för barnen som gillar skidor.

Åtta år senare har backen gått i konkurs. Tommy och familjen är fast med en investering på 2,5 miljoner som inte är värd samma pengar i dag.

– Att försöka sälja en ski in- ski out-hytte utan en skidbacke i det här läget är ingen bra affär. Vi blir kvar, men det är klart att det inte är vad vi hade tänkt oss.

Svar om konkursen nästa vecka

Vid midnatt den 16:e november gick anbudstiden ut för konkursboet efter Sunne Ski & Bike. Konkursförvaltaren Lennart Högberg vill inte kommentera hur många anbud som har kommit in på hela verksamheten med mark, fastigheter och lösöre, men säger att man kommer att gå igenom anbuden fram till mitten på nästa vecka innan beslut fattas om man går vidare med någon av anbudsgivarna.

Om inte något av anbuden är tillräckligt bra kommer delarna i konkursboet att säljas ut var för sig.

Då är sannolikt skidverksamheten i Finnfallet över för överskådlig framtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.