Skidanläggningen kommer att säljas ut. Foto: Håkan Wikström/SVT

Ski Sunne slaktas: ”Hittar ingen lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 juli kom beskedet att Sunne Ski & Bike gick i konkurs. Nu står det klart att anläggningen kommer att ”slaktas” och säljas.

Men konkursförvaltaren Lennart Högberg tror att det fortfarande kan finnas en chans för anläggningen.

– Om det har lurat någon spekulant i vassen så är det läge att gå in och lägga ett bud.

Redan på torsdag kommer det att annonseras i värmländska tidningar om försäljning av anläggningstillgångar, maskiner, inventarier och övrigt lösöre.

– Vi siktar på ett relativt kort anbudsförfarande, tre veckor, säger konkursförvaltaren Lennart Högberg till SVT Nyheter Värmland, som tror att det fortsatt kan finnas en chans för att backen kan drivas vidare.

Ski Sunne

– Vi kommer att förbehålla oss rätten till fri prövningsrätt. Det innebär att vi inte behöver ta det högsta budet utan kan bedöma det bästa budet totalt sett. Samtidigt så företräder jag de beroende borgenärerna, de som har skulder i boet, och ska försöka få ut så mycket pengar som möjligt, säger Lennart Högberg, och fortsätter:

– Jag håller det inte för otroligt att det kan säljas i sin helhet. Vi får se. Intresserade budgivare kommer att ha tre veckor på sig nu att lägga bud på de tillgångar som finns i konkursboet, sedan får vi ta ställning.

In i det sista har ett hemligt konsortium jobbar med en lösning, men den kunde inte accepteras av alla fodringsägarna.

– Jag måste ge en eloge till Fryksdalens sparbank som har jobbat väldigt kreativt och positivt. Men de är en bankverksamhet och har naturligtvis sina begränsningar.

Lennart Högberg är däremot kritisk till Sunne kommun.

– Det har varit kalla handen hela tiden. Finnfallet har varit en Sunneangelägenhet i snart 70 år, och det har inte funnits någon vilja att hjälpa till.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förre ägaren Håkan Eriksson dagen efter konkursbeskedet. Foto: Johan Forssblad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Sunne

Mer i ämnet