Henrik Frykberger (M), kommunalråd i Sunne kommun, är förvånad över kritiken från konkursförvaltaren. Foto: SVT Arkiv

Förvånad över kritiken: ”Haft en tät dialog”

Uppdaterad
Publicerad

Konkursförvaltaren Lennart Högberg kritisk mot Sunne kommun. Han menar att kommunen varit kallsinnig under Ski Sunne-konkursen.

– Förvånande. Förvaltningen har haft en väldigt tät dialog med konkursförvaltaren, säger kommunalrådet Henrik Frykberger (M).

Henrik Frykberger slår fast att det inte är aktuellt för kommunen att gå in och ta över driften.

– Det är inte aktuellt att vi ska gå in och ta över en kommersiell verksamhet av den här typen. Däremot är vi hemskt gärna med och stöttar och underlättar om det finns någon intressent som är beredd att ta över.

Frykberger tror inte att loppet är kört för Finnfallet.

– Det vore väldigt tråkigt om anläggningen försvann, det påverkar naturligtvis besöksnäringen vintertid. Men anläggningen står ju där, än så länge. Värdet ligger i marken och fastigheterna, skrotvärdet är väl närmare noll på lösöret så det är väl troligt att det finns någon som vill driva anläggningen vidare som har chansen att fynda nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.