Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du vad publikstöd betyder för Diego Campos och hela laget. De möter Göteborg på lördag inför en fullsatt Stora Valla. Foto: Samarth Katiyar/SVT

Degerfors drag mot Göteborg – slutsålt och massivt publiktryck

Uppdaterad
Publicerad

Inför lördagens möte mellan Degerfors IF och IFK Göteborg är det slutsålt på Stora Valla. Stort publiktryck väntar samtidigt som man är ute efter revansch efter vårens förlust på Gamla Ullevi.

– Det här är lite extra för oss, säger huvudtränaren Tobias Solberg inför matchen.

– Fansen gör en stor skillnad så det kommer bli en annan match, säger Diego Campos, anfallare i Degerfors.

Det kommer vara närmare 6 000 personer på plats för att titta på matchen. En match som är viktig ur flera aspekter; senast lagen möttes vann Göteborg med 6–0, båda lagen placerar sig runt nedflyttningsstrecket och dessutom har båda lagen ett självförtroende på topp efter att ha vunnit sina senaste matcher. Göteborg efter att ha vänt mot Djurgården och Degerfors som avgjorde på tilläggstiden mot Värnamo.

Publiktrycket är något som kommer ha en avgörande roll på lördag, det konstaterar Diego Campos, som avgjorde matchen mot Värnamo.

– Mot Värnamo sjöng de i 99 minuter, så fullsatt arena kommer att göra skillnad. Deras stöd ger oss energi, de är viktiga för oss.

Se mer i klippet ovan vad supportrarna betyder för Diego Campos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.