I videon berättar Degerfors tränare om läget inför helgens bortamatch mot Eskilstuna. Foto: SVT

Degerfors IF – en poäng från allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Med tre matchomgångar kvar i superettan räcker det med att Degerfors IF tar en enda poäng för att vara klara för allsvenskt spel nästa säsong. Men tränaren Tobias Solberg vill inte ta ut något i förskott.

– Vi har en tuff match framför oss, säger han om lördagens match borta mot Eskilstuna FC.

Det räcker med oavgjort mot Eskilstuna för att Degerfors ska vara klara för allsvenskan. Men Eskilstuna lär bjuda på motstånd. Lördagens hemmalag krigar nämligen för att undvika kval till fortsatt spel i superettan. Samtidigt har Degerfors trupp varit drabbad av coronaviruset.

– Vi räknar med att ha de allra flesta spelarna tillgängliga, säger Tobias Solberg.

Trots detta ska det mycket till för att Degerfors inte skall vara ett allsvenskt lag nästa säsong. Närmaste konkurrent om den allsvenska platsen är Jönköping. De måste vinna alla tre återstående matcher samtidigt som Degerfors förlorar sina för att de ska kunna peta ner värmlänningarna.

I videon ovan berättar Degerfors tränare om läget inför helgens bortamatch mot Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.