Victor Edvardsen har varit sängliggande i fem dagar med covid-19. Foto: Bildbyrån

Coronakris i Degerfors – hemlighåller antalet smittade

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors nyckelspelare Victor Edvardsen är en av flera i laget som varit sjuk i covid-19. Anfallaren var sängliggande med feber i fem dagar och är mycket osäker till spel i helgen.

– 90 minuter blir det ju inte, men jag vill försöka spela 20–30, säger han till Karlskoga Tidning-Kuriren.

Ett flertal spelare i superettanfotbollens ledarlag har testats positivt för covid-19. Tre fall är bekräftade men det finns fler, utan att Degerfors vill gå ut med det exakta antalet.

En av de drabbade är i alla fall Victor Edvardsen, lagets bäste poängplockare i år, och han medger att han var rätt så sjuk förra veckan, med feber, hosta och tappad lukt och smak.

Corona och idrott

– På onsdagen var det bra och det var ganska lugnt på förmiddagen på torsdagen också. Men sedan på kvällen och natten på torsdagen, då kände jag att ”jag kommer bli riktigt dålig nu”, säger han till Karlskoga Tidning–Kuriren.

Kan bli allsvenskt på lördag

Han var sängliggande ända till i tisdags, men var då feberfri och hoppas därför kunna vara med på något sätt i Degerfors bortamatch mot AFC Eskilstuna på lördag. Med tre omgångar kvar behöver Degerfors bara en poäng för att säkra avancemang till allsvenskan – den första sejouren sedan 1997.

– Jag tror till 90 procent att jag kommer kunna vara med i truppen. Men sen, hur mycket jag orkar ... 90 minuter blir det ju inte, men jag vill försöka spela 20–30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet