Hans Sjögren i Munkfors tror inte att VF kommer att bli en moderat tidning Foto: SVT

Delade åsikter om tidningsaffären

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens nyhet om att NWT köper Värmlands Folkblad väcker reaktioner bland läsarna. I Munkfors kommun har VF flest prenumeranter procentuellt sett – 34 procent av hushållen har VF i postlådan – och där går åsikterna nu isär om affären.

– Jag tycker inte om det men det är väl inget att göra, jag vill ha VF som den är. Jag tänker jag har haft VF i 30 år, säger Ing-Britt Håkansson.

Kommer du fortsätta ha VF?

NWT köper VF

– Ja, ett tag i alla fall, så får vi se hur det blir.

– Jag är rädd för att det blir liksom en tidning, NWT och VF ihop. Jag är en sån som byter mellan de två tidningarna. Jag hoppas VF får vara kvar, Maj-Britt Ahlkvist.

– Det här kanske sticker i ögon på en del på såna här orter. Men det är rena affärer antagligen, det har väl inte något med politik att göra. Jag tror inte VF kommer bli en moderat tidning för det, säger Hans Sjögren.

”Inte förvånad”

Dalmasen Lasse Henriksson, numera bosatt i Munkfors, är inte förvånad.

– I Dalarna har det hänt samma sak, Dala-Demokraten har gått ihop med Falukuriren. Lite tråkigt är det väl men sånt är livet.

– Jag har NWT, det låter lite konstigt med köpet men det fungerar väl kanske, säger Sten Jacobsson.

– Det är ok, jag har båda tidningarna hemma, säger Pia Nordström.

Det kanske inte spelar någon roll för dig?

– Nej det gör det inte.

”Trodde jag aldrig”

Att affären är oväntad för många, det råder det inga tvivel om.

– Det trodde jag aldrig jag skulle få vara med om om jag ska vara ärlig, men jag hoppas det blir jättebra, spännande, säger Ann-Britt Säfström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NWT köper VF

Mer i ämnet