Värmlands Folkblads huvudbyggnad Foto: SVT

Nio tjänster försvinner från VF

Publicerad

Det blir totalt nio personer som förlorar sina jobb på Värmland Folkblad. Det står klart när förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna har avslutats.

I slutet av januari stod det klart att mediehuset NWT köper upp Värmlands Folkblad. Tidningarna har varit konkurrenter men från och med den första mars tillhör de samma koncern. I samma veva inleddes också förhandlingarna om framtiden mellan VF:s fackklubb och ledningen för NWT. Då lade ledningen fram förslag om att hela VF-sporten skulle läggas ner. Ett förslag de sedan reducerade till att två tjänster ska vara kvar.

Under torsdagen avslutades förhandlingarna och det stod klart att totalt nio tjänster försvinner från VF. En av dem som förlorar sitt jobb är VF:s fackordförande Simon Strinnholm som är webbredaktör.

NWT köper VF

– Det är såklart tråkigt. Jag hade jättemånga idéer och planer för VF och webben. Men till skillnad från många andra så har jag vetat om att jag ryker eftersom jag står sist på LAS-listan, säger han.

Redigeringen drabbas hårdast

Av de nio tjänster som nu försvinner är fyra redigerare, en fotograf, tre sportreportrar och en allmänreporter.

– Jag har inte hunnit prata med så många än, men det är klart att folk är ledsna. De har väl kunnat räkna utifrån LAS-listan också, men man har ju alltid en förhoppning om att det löser sig ändå.

Förhandlingarna är nu avslutade. Det enda frågetecknet som återstår är vem av de två fotografer som jobbat på VF i 17 år som får gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NWT köper VF

Mer i ämnet