Sanny Lindström är en av de som reagerat på NWT-ledningens planer. Foto: SVT

Häftiga reaktioner på NWT-ledningens planer

Uppdaterad
Publicerad

– Det är jobbigt att se det som händer, säger Patric Hamsch, som är publiceringschef på SVT Sport och som jobbade på VF fram till 2002.

Han säger att han är överraskad över förslaget att lägga ner VF-sportens redaktion och ser det som helt fel åtgärd.

– Bra sportjournalistik fungerar bäst i konkurrens, säger han.

NWT köper VF

Enligt Patric Hamsch är sportjournalistiken, om den är bra, lika viktig som vilken samhällsbevakning som helst när det gäller granskningar och analyser.

– Om det här blir verklighet krävs det riktigt hårt arbete av NWT:s duktiga journalister.

Också på sociala medier kommenteras de nya ägarnas planer friskt.

”Sorgligt om de slarvar bort stans bästa och piggaste sportredaktion”, skriver till exempel Sanny Lindström, f d ishockeyspelare i Färjestad, expertkommentator och krönikör på twitter.

Rickard Wallin, som i många år var spelare och lagkapten i Färjestad skriver på twitter att det sämsta den nya ledningen kan göra är att lägga ner VF-sporten. ”Tänk om där ledningen om ni inte har tänkt sänka tidningen direkt”, uppmanar han.

”Man kan väl inte avveckla vfsporten. Gör om och gör rätt...” skriver Kalle Flognman f d spelare och coach för Carlstad Crusaders, på twitter.

”Nu vill jag se VF-SPORT som egen tidning. Jag tar två prenumerationer direkt.”

Så här skriver Per-Olof Olsson, som en gång var sportchef på Svenska dagbladet och redaktionchef på VF:

”NWT-sporten i all ära, men det är VF-sporten som stått för kreativiteten och utvecklingen av sportjournalistiken i Värmland under en lång följd av år.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NWT köper VF

Mer i ämnet