Sven Eriksson från Mallbackens IF berättar om hur rallyflytten påverkar föreningen. Foto: Johan Hedlund/SVT

”Det blir ett stort tapp för ungdomssidan”

Publicerad

Mallbackens IF har kunnat finansiera en stor del av sin ungdomsverksamhet tack vare insatser under Svenska rallyt, framför allt vid ikoniska hoppet Colins crest.

Nu tvingas klubben klara sig utan de inkomsterna för alltid.

– Det blir ett stort tapp för ungdomssidan, säger Mallbackens hedersordförande Sven Eriksson som även var chef för Vargåsensträckan.

Tusentals supportrar, mer eller mindre festsugna, samlades vid det världsberömda hoppet varje år under 2000-talet i samband med rallyt. Intresset bara växte, bredbandskablar drogs fram, publik- och vip-platser byggdes till.

De senaste två åren har det dock inte varit någon folkfest vid hoppet. 2020 ställdes sträckan in på grund av mildvädret och i år blev hela rallyt avblåst på grund av corona.

Har räknat med inkomsttapp

Mallbacken har tagit med i beräkningarna att inkomsterna som sträckarrangör skulle kunna försvinna och har tagit fasta på det i sin budget. Och nu är det alltså helt klart att det inte blir några fler publikfester i samband med VM-rallyt i Sverige.

– Det är synd, Colins var ju känt i hela världen, säger Sven Eriksson.

I klippet berättar Sven Eriksson om hur flytten av Svenska rallyt påverkar föreningen och framtiden för Colins crest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.