Lars Sätherberg från MK Ratten berättar om sina förhoppningar om att det ska köras rally i det påkostade stenbrottet vid Torsby flygplats igen. Foto: Johan Hedlund/SVT

Hopp om framtida rallytävlingar efter stora investeringarna – trots flytten

Uppdaterad
Publicerad

Att Svenska rallyt lämnar Värmland för Umeå är ett hårt slag för många i länet, inte minst motorklubbarna.

Lars Sätherberg från MK Ratten i Torsby har dock förhoppningar om att det kan bli nya stora rallytävlingar i området igen. Inte minst vid det spektakulära stenbrottet vid flygplatsen.

Han hoppas bland annat att jätteinvesteringen bredvid Torsby flygplats, det som kallats för Torsby arena under Svenska rallyt och som fyllde en nyckelfunktion som bland annat powerstage, ska kunna användas vid andra rallytävlingar.

I ett drömscenario möjligen som en stor sommartävling i EM eller liknande.

– Det vore väldigt tråkigt om det inte gick att använda mer med tanke på hur mycket pengar som har lagts ner här. Men vi får se, vi får ta en dialog med Torsby kommun, säger Lars Sätherberg som agerade sträckchef för Torsbysträckan de sista åren i rallyt.

I klippet berättar han mer om sina förhoppningar på framtida tävlingar och hur hårt det påverkar MK Ratten att Svenska rallyt försvinner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.