Foto: SVT

Det blir ingen förundersökning om stadshusaffären

Publicerad

Åklagare Stefan Wessberg har beslutat att inte inleda någon förundersökning när det gäller försäljningen av stadshuset i Karlstad. Det var NWT först med att rapportera om.

Nyligen lämnade karlstadsbon Joakim Karlsson in en 13 sidor lång polisanmälan mot ansvariga som skött stadshusaffären i Karlstad. Han anser att affären strider mot kommunallagen och att flera inblandade gjort sig skyldiga till brott.

Åklagare Stefan Wessberg som nu har prövat frågan om tjänstefel gör dock bedömningen att ingen kan anklagas för brott. Enligt brottsbalken kan enbart tjänstemän dömas för tjänstefel, inte folkvalda politiker.

– Den tjänsteman som satt sin namnteckning på beslutet har inte själv fattat beslutet, det har politiker gjort och de är undantagna från ansvar när det gäller tjänstefel – Tanken är väl att de utkrävs på ansvar på valdagen, säger Stefan Wessberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer