Foto: SVT

Det handlar om kärlek i Grums

Publicerad

Den här veckan arrangeras kärleksveckan för femte året i rad för de som går i åttonde klass på Jättestenskolan i Grums. Budskapet är att alla har rätt att älska den en vill och att leva ett liv fritt från kränkningar, hot, våld och diskriminering.

Under veckan kommer eleverna att få ta del av teaterföreställningar, värderingsövningar och workshops på temat. Det finns också en chatt som eleverna kan vända sig till om man vill ta ytterligare kontakt

– Vi gör det här för att vi vill att eleverna ska ha mer kunskap om barnkonventionen och att de ska veta att kärleken är fri och att man har rätt att välja, säger Sara Emsevik som är kurator på Jättestenskolan, och projektledare för ”Det handlar om kärlek”.

Kärleksveckan har blivit en årlig tradition på Jättestenskolan och Sara Emsevik lyfter fram betydelsen av att ha så många olika aktörer på plats på skolan, som tillexempel polisen, brottsofferjouren, räddningstjänsten och Alla Kvinnors Hus. Och eleverna brukar uppskatta veckan menar Sara Emsevik.

– Det brukar vara överlag positivt. Sen tycker eleverna att det blir mycket information och det kan man ju förstå. Men i år har vi försökt lägga upp det annorlunda med mindre föreläsningar och mera direkta värderingsövningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer