Foto: SVT

Värmländske ”sugardaddyn” döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen föll tingsrättens dom mot den så kallade sugardaddyn i västra Värmland. Mannen döms till fängelse i 4 år och 6 månader.

Mannen i 60-årsåldern stod åtalad för 13 fall av våldtäkt, 10 fall av köp av sexuell tjänst och flera bedrägeribrott mot sammanlagt 26 olika kvinnor från bland annat Värmland, Örebro, Göteborg och Stockholm.

Fälls för nio våldtäkter

Mannen fälls nu för nio fall av våldtäkt, en oaktsam våldtäkt, elva köp av sexuell tjänst, ett grovt bedrägeri samt två fall av bedrägeri och döms till fyra år och sex månader i fängelse. Han ska även totalt betala skadestånd till de utsatta kvinnorna på närmare 1,7 miljoner kronor.

– Under alla förhållanden är påföljden stötande låg. 4 år och 6 månader för alla brott han är dömd för och med tanke alla försvårande omständigheter som finns i målet står ej i proportion till brottens allvar, skriver Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde till flera av kvinnorna i fallet i ett mail till SVT Värmland.

Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz. Foto: SVT

Under rättegångens sista dag yrkade åklagaren Barbro Brännlund på åtta års fängelse. Mannen förnekade samtliga våldtäkter men erkände bedrägerier och köp av sexuella tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.