• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Bilder från narkotikabeslagen. Foto: Ur polisens förundersökning

Döms för att ha smugglat tonvis med narkotika genom Värmland till Norge

Uppdaterad
Publicerad

Flera ton narkotika smugglades genom Värmland till Norge. Nu har sju personer dömts till sammanlagt 105 års fängelse.

En av männen ska tidigare ha varit bosatt i Charlottenberg. Han döms till 19 år i fängelse för sin delaktighet i smugglingen – som ska ha skett på små gränsvägar från Eda och Arvika mellan år 2020-2022.

Samtliga i härvan, som enligt norska Aftenposten beskrivs som Norges största narkotikahärva, döms enligt den så kallade maffiaparagrafen.

– Den är väldigt omfattande. Jag känner inte till någon större härva gällande mängden narkotika och antalet turer, säger åklagare Marit Formo till SVT Nyheter Värmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Roger Nilsson, chef för tullens kontrollgrupp i Värmland, om hur narkotikasmugglarna flyr in i skogen – rakt framför ögonen på honom och hans kollegor: ”Vi kan inte följa efter”. Foto: Polisens förundersökning/Camilla Gustafsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.