Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dotter”, Johanna Jansson, från Arvika tävlar i finalen av Melodifestivalen 2024. Foto: Håkan Wikström

Dotters vädjan inför finalen i Melodifestivalen: ”Värmland – ni får inte rösta på Norge”

Uppdaterad
Publicerad

Dotter, eller Johanna Jansson, från Arvika blev genuint överraskad när hon tog en av finalplatserna i Melodifestivalen.

– Jag trodde att Scarlet skulle gå vidare.

När SVT Nyheter Värmland träffar Dotter på artisthotellet bara dagar innan finalen i melodifestivalen är hon genuint överraskad att faktiskt vara i final.

– Jag försökte peppa mig själv under deltävlingen i Eskilstuna, men Scarlet hade ett sånt stöd i arenan, jag blev otroligt överraskad över att jag gick vidare.

Melodifestivalen 2024

Johanna Jansson, född och uppväxt i Arvika, gör sin sjätte melodifestival. Fyra gånger som artist och låtskrivare, och ytterligare två gånger bara som låtskrivare. Lördagens final är hennes femte. Nu med bidraget ”It's Not Easy to Write a Love Song” som hon har skrivit tillsammans med sambon Dino Medanhodzic.

”Älskar att skriva med Dino”

– Jag älskar att skriva med Dino. Men det kan också vara ganska jobbigt för att vi är så hårda mot varandra. Men det går bra. De sista åren har vi fått en mer professionell ”aproach” till varandra när vi jobbar.

Dotter och finalklara bandet Smash into Pieces med den värmländska gitarristen Per Bergqvist står varandra nära.

– Vi har gjort en del tillsammans, sjungit på varandras låtar, bland annat. Vi har varit ett fint stöd för varandra under åren. Jag skulle bli så sjukt glad om det gick bra för dem, säger Dotter, och tillägger:

– Om inte jag vinner, hahaha!

”Rösta inte på Norskarna!”

Att tippa startfältet är svårt.

– Jag tycker att det är så grymma artister och ganska jämt. Men det är ju några som sticker ut – Norskarna. Snälla, rösta inte på dem, Värmland. Jag skojar bara, säger Johanna Jansson och skrattar.

I inslaget berättar Johanna Jansson mer om förberedelserna och förväntningarna på röster från Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet