Det är inte första gången det är problem med översvämning i butiken Foto: SVT

Drabbad av översvämning i butiken

Uppdaterad
Publicerad

Peo Nilsson, butiksägare på Magazinet Sport i Karlstad, har inte sovit många timmar i natt. Istället för att stänga butiken i går kväll slet hela natten med att försöka få i ordning i lokalen igen.

När Peos bror Hasse kommer in genom dörren på morgonen skickas han direkt iväg för att köpa snus. Peo har inte fått många minuters sömn, och duschen på morgonen kunde han bara glömma.

–  I och med att vi har haft problem här förut var jag ganska snabbt här och försökte tejpa igen dörren för att förhindra översvämningen. Sen gick det väldigt snabbt, och jag hade nästan 30 centimeter vatten upp på dörren. Då är det inte så mycket jag kan göra, jag fick stå och invänta att det skulle sluta regna och vattnet sjunka undan.

Åsk- och regnovädret i Värmland

– Jag hade min far på insidan av butiken som försökte göra sitt bästa, men till slut går det in vatten ändå när det regnar så länge.

Bara en timmas sömn i natt

I natt har han tvingats slängt massa förstörda kartonger, men som tur är förstördes inga varor av vätan. Han arbetade till klockan fyra på morgonen, sedan blev det en timmas sömn innan han gick upp och jobbade vidare.

När du stod där ute i går kväll och hade 30 centimeter vatten upp på dörren, vad tänkte du då?

– Nej, inte nu igen. Jag är så fruktansvärt trött på det här. Jag har åkt ner så många nätter under 27 år för att bevaka den här butiken mot väta. Det är nästan så att man vill ge upp ibland, och göra något annat. En sådan här simpel grej förstör så mycket. Det tar så mycket energi.

”Kan inte stänga butiken”

Peo har haft kontakt med kommunen och försäkringsbolag på morgonen. Fastighetsägaren har sagt att de vill byta golvet i butiken, men Peo undrar hur det ska gå till.

– Vi kan ju inte bara stänga, det här är en butik, säger han.

Det som återstår nu på morgonen är att försöka få butiken i sådant skick så att den går att öppna igen. Golvet är fullt med varor och kartonger och möbler står huller om buller.

– Du ser ju hur det ser ut, om ett par timmar ska vi vara igång igen. Nu ska vi försöka få i ordning här inne så att vi kan börja sälja grejer igen. Inte optimalt läge men vi kan inte stänga igen, vi kör på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Mer i ämnet