Foto: David Hårseth

Ovädret bedarrar

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun har jobbat hela natten med att sopa bort skräp på ställen som har översvämmats. Regnet ser dock ut att dra sig bort och försvinna från Värmland under morgonen.

Det kraftiga åsk- och regnovädret som drog in över bland annat Karlstadområdet igår kväll har nu lugnat sig.

Totalstopp i flera viadukter i Karlstad, avstängda vägar och bilar som körde fast. Ja, ovädret orsakade stora trafikstörningar när skyarna öppnade sig och det kom stora mängder regn igår kväll. Åskade gjorde det också och blixten slog ner bland annat i en villa i Bäckelid utanför Molkom. Flera drabbades också av översvämningar, som på Hotell Gustaf Fröding där det rann in vatten från tacket via läckande rör.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Från Karlstad kommun har man haft fullt upp under hela natten med att sopa bort skräp runt de ställen som översvämmats. Man har också jobbat med att kontrollera att brunnarna orkar svälja ner de stora vattenmängderna som kommit. Kommunen meddelar att vägarna som stängdes av under gårdagskvällen nu ska vara öppna igen.

Peo Nilsson är butiksinnehavare på Fredsgatan i Karlstad. I går kväll drabbades han av översvämning i sin butik. Han har drabbats flera gånger tidigare och är kritisk till hur kommunen byggt om gatan vilket lett till att problemen blivit ännu värre.

– Jag är less på det här. Det har pågått i 30 år, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Enligt SMHI lämnar regnet Värmland nu under morgonen och det blir en dag med varierande molnighet och temperaturer mellan 10-15 grader. En klass 1-varning är utfärdad för höga flöden i små och medelstora vattendrag i Klarälven. De uppger också att den stora tillrinningen till Höljesdammen gör att tappningen därifrån kommer öka och kan komma att överstiga en klass 1-varning från och med idag.

Läs mer: Senaste väderprognosen på SVT:s vädersajt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åsk- och regnovädret i Värmland

Mer i ämnet