Oliver Solberg får en ny chans i tyngsta WRC-klassen, nu i legendariska Safarirallyt. Foto: Oliver Solberg Media Office

Drömbeskedet: Solberg får WRC-chans i Safarirallyt

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg, 19, tvingades avstå WRC-tävlingen på Sardinien på grund av hårda coronaregler.

Nu kommer ett rejält plåster på såren. Supertalangen får köra legendariska Safarirallyt i Kenya 24-27 juni.

Det är tävlingens officiella sajt som går ut och bekräftar nyheten om att Oliver Solberg ersätter fransmannen Pierre-Louis Loubet i anmälningslistan till Safarirallyt.

Loubet var anmäld som en av tre förare i WRC-klassen av Hyundai, för satellitstallet 2C Competition, men ersätts nu alltså av svensken.

– Jag vet att jag pratar mycket om drömmar, men det här är verkligen en av de största. 19 år har gått sedan den senaste VM-tävlingen i Kenya kördes. Att få chansen att köra i värstingklassen i Hyundais fabriksbil när WRC återvänder till Afrika, är enormt, säger Oliver Solberg i ett pressmeddelande som skickades ut vid lunchtid på söndagen.

Fick sitta i karantän

Oliiver Solberg skulle ha kört i tungviktsklassen WRC 1 på Sardinien förra helgen men stoppades på grund av att pappa Petter drabbades av covid-19. Oliver, som inte själv blev smittad, var nämligen tvungen att sitta 14 dagar i karantän på ett hotell i Porto och kunde därmed inte köra rallyt på den italienska ön.

Den här helgen tävlar han i den nationella italienska tävlingen Rally di Alba, även det med en WRC-bil.

Oliver Solberg körde sitt livs första WRC 1-tävling i vintras, Arctic Rally Finland, och slutade då på en imponerande sjundeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.