Öyvind Egeland och Mohammad Reza Amini, 19 år, var några av dem som firade på torget i Karlstad idag Foto: SVT

Dubbel lycka för Mohammad

Uppdaterad
Publicerad

– Det känns bra, jag är jätteglad, säger Mohammad Reza Amini 19 år. Han är en av ett 50-tal unga ensamkommande i Karlstad som firade beskedet om gymnasielagen på Stora torget i Karlstad på idag.

Det har varit omvälvande dagar för Mohammad Reza Amini, flykting från Afganistan. Nyss var han en av de ensamkommande som hamnade mellan stolarna och levde som bostadslös, men under en och samma vecka har han både fått ett hem i en svensk familj och beskedet om gymnasielagen, som innebär att han får fortsätta plugga och i Karlstad.

– Jag hoppas kunna jobba som tolk och sedan utbilda mig till byggnadsingenjör, säger han.

gymnasielagen

Så sent som i lördags flyttade han in hos Öyvind Egelands familj i Karlstad. 

– Vi har pratat om det och framför allt min fru har sagt att vi inte bara ska tycka en massa utan göra något också. De här ungdomarna behöver hjälp nu och det är också viktigt att motverka de främlingsfientliga krafter vi ser, säger Öyvind Egeland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

gymnasielagen

Mer i ämnet